FloodAlert

Alle peilmeters op waterinfo.be zijn geïntegreerd in de app HydroAlarm. Daarin zijn wereldwijd meer dan 30.000 meetstations te raadplegen. Je vindt een overzicht op https://earlyfloodalert.com/nl/.

 

Gratis waarschuwingsdrempels voor de Vlaamse meetstations

De waterinfo-partners sloten een overeenkomst met de app-ontwikkelaar van HydroAlarm, om voor alle Vlaamse meetstations uit de databanken van het Waterbouwkundig Laboratorium en de Vlaamse Milieumaatschappij, de mogelijkheid te voorzien om gratis één of meerdere drempels in te stellen op de app. De app kan jou dan een verwittiging sturen als één van deze ingestelde drempels door het gemeten waterpeil over- of onderschreden wordt. Deze overeenkomst loopt minstens tot juli 2024.

Bij het gebruik van de app worden de drempels van waterinfo.be als suggestie gebruikt voor het instellen van een persoonlijke waarschuwing. Je kan de drempel voor het peil waarbij de app jou waarschuwt zelf kiezen. Een lijst van de gebruikte drempels op waterinfo.be kan je ook via deze link terugvinden voor de waterwegen, en via deze link voor de onbevaarbare waterlopen.

 

Download de app

Voor je Android-toestel download je de app via Google Play:

Voor je Apple-toestel download je de app via de App Store:    

Read more...